Cum să vorbiți despre stoma dumneavoastră

Cum să vorbiți despre stoma dumneavoastră

Vă este teamă să vorbiți cu alte persoane despre stoma dvs.? Nu știți ce să le spuneți copiilor? Vă prezentăm câteva sfaturi de conversație despre stomă.

Să vorbiti cu alte persoane despre stoma dvs. poate să fie o sarcină descurajantă. În general este util să aveți o abordare destul de strategică – mai ales la început.

Cum să vă pregătiți pentru conversație

Începeți să vă gândiți la ce doriți să obțineti din conversație. Vreți să puteți discuta deschis cu cealaltă persoană sau sperați să arătați că nimic nu s-a schimbat cu adevărat?

Acest lucru vă va ajuta să vă spuneți sentimentele, nevoile sau preocupările dvs. în acea situație, în loc să vorbiți doar despre stoma dvs. Veți avea, de asemenea, o șansă mult mai bună de a evita să vă simțiți dezamăgiți sau expuși.

Scrieți începutul conversației pe hartie

Acest lucru poate părea o prostie, dar de multe ori este doar începutul unei conversații dificile. Deci, știind exact cu ce doriți să începeți, veți aborda mai ușor situația.

Aveți o atitudine pozitivă

Modul în care acționați și cum spuneți ceea ce doriți să spuneți va influența foarte mult rezultatul conversației. Deci, chiar dacă sunteți nervos, respirați adânc și rămâneți pozitiv. Cel mai probabil ascultătorul dvs. vă va oglindi și vă veți simți și mai relaxat.

Un pic de entuziasm poate ajuta, de asemenea, să detensionați situația atât pentru dvs., cât și pentru ceilalti și să vă ajute să controlați tonul conversației.

Puneț-vă în locul ascultătorului dvs. și găsiți puncte comune

Probabil că nu au avut ocazia să se pregătească pentru conversație. Înainte să vă supărați sau să vă infuriați dacă primiți un răspuns dezamăgitor, încercați să vă puneți în locul lor. Poate că un răspuns negativ este doar un răspuns emoțional la frica de a vă pierde sau de a pierde relația pe care o aveți?

Înțelegeți sentimentele și motivele celeilalte părți pentru a reacționa așa cum a făcut-o. Acest lucru îi va face mai receptivi atunci când veți vorbi despre cum sperați că vor reacționa și despre cum v-a făcut să vă simțiți.

Încercați să identificați preocupările comune pe care le-ați putea avea și construiți pe ceea ce aveți pentru a crea un numitor comun. Acesta este cel mai bun mod de a începe o conversație constructivă.

Când conversația devine prea serioasă

Este ușor să deveniți obsedat de a vorbi despre stoma dvs. și de a vă concentra asupra acesteia. Distragerea atenției de la stoma dvs. din când în când pentru a relua conversațiile despre pasiunile “vechi”, hobby-urile și interesele dvs. vă va ajuta să vă liniștiți prietenii și familia că relația dvs. nu s-a schimbat.

Nu trebuie să includeți pe toată lumea

Dacă discutați despre starea dvs. cu oricine, vă veți pune într-o poziție vulnerabilă. Și cu excepția copiilor sau nepoților, ar trebui să ai aceste conversații de dragul dvs., nu pentru alții.

Dacă cineva nu vă oferă posibilitatea de a vă exprima gândurile și sentimentele, ci mai degrabă vă bombardează cu sfaturi, oricât de bine intenționate, nu ezita să închideți conversația.

Ce să le spuneți copiilor?

Dacă aveți copii mici sau nepoți, primul dvs. gând ar putea fi că sunt prea mici pentru a înțelege. Dar dacă ascundeți adevărul față de ei, aceștia pot crede că o situație este mai gravă decât este în realitate, iar copiii tind să înțeleagă dacă li se oferă informațiile într-un mod simplu și onest.

Cum să le spuneți adolescenților?

Nu este neobișnuit ca adolescenții sau chiar copiii mai mari să reacționeze cu furie sau să se retragă atunci când se confruntă cu starea de sănătate sau cu intervenția chirurgicală a părinților.

Unii părinți aleg să le spună adolescenților lor doar câteva lucruri despre operația lor. Dar amintiți-vă că, în ciuda reacțiilor nedorite, este important pentru ei să asculte răspunsurile deschise și cinstite la întrebările lor. De asemenea, rețineți că orice furie este doar dragoste voalată pentru dvs. și prinsă în teama de a vă pierde.