Programul StomaCare

Programul StomaCare – prima inițiativă educațională pentru creșterea calității vieții pacientului cu stomă

Programul StomaCare se angajează să ofere informații și recomandări educaționale  persoanelor cu nevoi intime speciale, pentru a-i ajuta în activitățile lor de zi cu zi, întrucât se ocupă de problemele lor specifice de sănătate.

Principiul după care ne ghidăm este înțelegerea nevoilor persoanelor cu nevoi intime speciale. Responsabilitatea principală este de a asculta și de a ajuta, ca răspuns la nevoile oamenilor.

Inovație având în vedere nevoile utilizatorului

Vrem să ajutăm oamenii să ducă o viață activă și plină de satisfacții, prin oferirea de sfaturi, consiliere, educație și prin găsirea soluției optime pentru a se potrivi nevoilor și stilurilor de viață individuale.

Suport pentru utilizatorii de dispozitive stomice

Echipa noastră de îngrijire StomaCare poate lucra împreună cu dumneavoastră  pentru a vă oferi îndrumări cu privire la produsele disponibile și care se potrivesc cel mai bine nevoilor și stilului dvs. de viață individual.

Sprijin și educație pentru profesioniștii din domeniul sănătății

Oferim materiale educaționale și îndrumări pentru asistenții medicali și alți profesioniști din domeniul sănătății pentru a-și susține îngrijirea profesională.

Acest lucru include ajutarea pacienților pentru a le crește încredere în sine și pentru a gestiona trecerea de la spital la domiciliu și oferirea de sprijin continuu pe măsură ce se adaptează la o nouă viață cu stomă.

– Prima inițiativă educațională pentru creșterea calității vieții pacientului cu stomă –

Primul Program Național de educare și informare în vederea îngrijirii stomelor și a creșterii calității vieții pacientului operat de cancer de colon, care are ca scop pregătirea asistenților medicali pentru a oferi o îngrijire specializată și corectă acestor pacienți, a fost demarat în România de către Medical Express, pe plan național.

Programul a fost lansat în februarie 2019. 34 de unități medicale din România, de stat și private, s-au alăturat nouă, susținând misiunea noastră de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților cu stomă, prin intermediul personalului medical dedicat. Am înțeles cu toții nevoia de informare și de bune practici în stomaterapie și lucrăm atent împreună pentru a găsi soluții sensibile față de nevoile speciale ale pacienților.

Doar împreună, vom putea seta standardele în stomaterapie la nivel național.

Demersul informațional și educațional se desfășoară în contextul în care în România nu există specializarea de stomaterapeut, în timp ce, la nivelul uniunii Europene, această specializare este întâlnită în peste 20 de țări. Cea mai bună situație se înregistrează în Germania, unde sunt 700 de asistenţi medicali specializaţi în stomaterapie.

ce este o stoma

Peste 1000 de respondenți din România au participat la Studiul StomaCare, majoritatea începând să răspundă chestionarelor din ziua externării din spital, post-operator, până la o perioadă de un an.

La un an de la startul Programului Stomacare, am format în stomaterapie peste 800 de asistenți medicali, prin peste 30 de sesiuni de stomaterapie organizate în toată țara.

Medical Express, organizatorul Programului Stomacare, oferă soluții în forma produselor și serviciilor, care facilitează viața persoanelor cu afecțiuni medicale foarte personale și private, fiind reprezentantul oficial al Coloplast în România. Numim activitatea noastră ca fiind o asistență medicală intimă. Activitatea noastră include îngrijirea stomelor, îngrijirea în retenția și incontinența urinară, soluții chirurgicale pentru operații reușite, asistență pentru persoanele cu dificultăți locomotorii, suport pentru femeile cu mastectomie și altele. Acționăm la nivel național și avem o echipă de 55 de persoane.

Mulțumim partenerilor noștri pentru dorința de a schimba în mai bine viețile oamenilor cu nevoie intime speciale: