Glosar

Glosar

Colon

Ultima parte a sistemului digestiv, cunoscută și sub denumirea de intestin gros.

Colostomie

O operație care presupune aducerea unei părți a colonului la suprafața abdomenului pentru a forma o stomă.

Sistem stomic pentru colostomie

O pungă conectată la stoma dvs. pentru a colecta deșeurile din colon. Sistemul stomic poate fi dintr-o singură bucată sau din două componente.

Filtru

O deschidere în pungă cu un filtru de cărbune care filtrează mirosul de la gaze, înainte de a fi eliberat din pungă.

Ileon

Partea finală a intestinului subțire.

Ileostomie

O operație care presupune aducerea unei părți din intestinul subțire, numit ileon, la suprafața abdomenului pentru a forma o deschidere artificială (stomă).

Sistem stomic pentru ileostomie

O pungă conectată la stoma dvs. pentru a colecta deșeurile din ileon. Sistemul stomic poate fi dintr-o singură bucată sau din două componente.

Sistem stomic unitar

O pungă pentru stomă, care se lipește direct de pielea dvs. folosind un adeziv. Întregul sistem stomic este aruncat după utilizare.

Stomă

O stomă este o deschidere la nivelul peretelui abdominal al unei portiuni a tubului digestiv sau a aparatului urinar, printr-o interventie chirurgicala, prin care se evacueaza continutul acestora. Există trei tipuri de stome: colostomă, ileostomă și urostomă.

Sistem stomic format din două piese

Un sistem stomic format din două componente: o flanșă și o pungă de unică folosință, care este atașată la flanșă folosind un sistem mecanic de cuplare.

Uretere și uretră

Ureterele sunt tuburile prin care urina călătorește în jos de la rinichi la vezica urinară. Urina iese apoi din corpul prin uretră.

Urostomie

O operație care presupune înlocuirea funcției vezicii urinare prin devierea urinei către o secțiune a intestinului subțire. Capătul intestinului este scos printr-o mică deschidere la nivelul peretelui abdominal și cusut la nivelul pielii, formând o stomă.

Sistem stomic pentru urostomie

O pungă conectată la stoma dvs. pentru a colecta urina. Sistemul stomic are o supapă, care vă permite să goliți urina ușor și discret. Sistemul stomic poate fi dintr-o singură bucată sau din două componente.