Ce poate cauza o operatie de stomizare?

Ce poate cauza o operatie de stomizare?

O stomă este rezultatul unei operații din cauza unei boli grave, a unei obstrucți sau a unei răni a sistemului digestiv sau urinar.

Există câteva condiții medicale care pot cauza stomizarea. Poate fi rezultatul unei operații de eliminare a unei boli, cum ar fi cancerul, boala Crohn sau diverticulară. Operația mai poate fi cauzată de obstrucția unui intestin, incontinența urinară sau fecală sau a unei răni a sistemului digestiv sau urinar.

Ce poate cauza operația de ileostomie?

O ileostomie este necesară când intestinul subțire este deteriorat sau în urma unui cancer sau răniri. Alte cauze pot fi boala Chron, boala diverticulară, colită ulcerativă și tumori cauzând blocări intestinale. O ileostomie temporară poate fi realizată pentru ca intestinul să se vindece în urma unei operații.

Ce poate cauza operația de colostomie?

Când cancerul a cauzat extragerea a unei părți din colon și a intestinului subțire este necesară o colostomie. Alte cauze din care să rezulte o colostomie sunt boala Chron, răni sau incontinență fecală. O colostomie temporară poate fi cauzată pentru ca intestinul să de vindece în urma unei operații.

Ce poate cauza operația de urostomie?

Cel mai frecvent motiv pentru care se realizează urostomia este îndepărtarea cancerului a vezicii urinare. Totuși, o urostomie poate fi cauzată de leziuni accidentale, boli renale severe, incontinență urinară sau complicații chirurgicale din cauza chirurgiei pelvine sau abdominale.