Abordarea umflăturilor

Abordarea umflăturilor

Înțelegerea modului în care se formează o umflătură după operația chirurgicală și ce trebuie făcut după ce apare, vă permite să reacționați la timp.

Ce provoacă apariția unei umflături?

Când stoma dvs. este formată, capătul intestinului dvs. este scos printr-o deschidere în peretele abdominal. Acest lucru poate slăbi mușchiul peretelui abdominal, permițând intestinului să împingă și să formeze o umflătură. Mărimea umflăturii variază de la o persoană la alta, dar când apare prima dată este de multe ori de dimensiunea unui măr. De asemenea, poate apărea o umflătură dacă un segment al intestinului folosit pentru crearea stomei, se înoadă sub piele. Aceasta se numește o hernie glisantă.

Atunci când o parte din intestin trece prin peretele abdominal și formează sub piele o umflătură suplimentară, este cunoscută ca hernie. Dacă bănuiți că aveți o hernie, trebuie să vă adresați imediat asistentei de stomaterapie sau doctorului, deoarece există riscul ca intestinul să fie ștrangulat între straturile musculare.

Când ar trebui să contactez asistenta?

Dacă zona din jurul stomei dvs. se schimbă este recomandat să solicitați sfatul asistentei de stomaterapie. Dacă aveți dureri de stomac este important să faceți acest lucru imediat.