Adrian: Sfaturile mele pentru îngrijirea pielii din jurul stomei

Adrian: Sfaturile mele pentru îngrijirea pielii din jurul stomei

Piele inflamată și bariera protectoare

În urmă cu aproximativ cinci ani, când am devenit pentru prima dată proprietarul unei stome, eram cu adevărat îngrijorat de modul în care pielea mea ar putea rezista să fie acoperită de stratul adeziv și de bariera protectoare. Am avut grijă să aplic cremă protectoare pentru bariera cutanată și orice s-a recomandat pentru a ajuta la îngrijirea acelei zone.

Flanșa avea tendința de a se despride în acele zile, ceea ce ne provoacă tuturor atât de mult stres și jenă. Pielea mea era, de asemenea, foarte dureroasă și neuniformă, mai ales aproape de stomă.

Începeți de la zero

Trecând de la un sitem stomic dintr-o singură bucată la un sistem de două piese, am hotărât să încep procedura de la zero și să văd dacă aș putea stabili motivul problemelor pe care le întâmpinam.

M-am hotărât să-mi schimb flanșa la cel mai mic semn de furnicătură (sunt sigur că știți ce vreau să spun) chiar dacă flanșa părea bine. Am folosit de fiecare dată un sray de îndepărtare a adezivului de bună calitate pentru îndepărtarea atentă a flanșei. Accentul fiind să fie cât mai blând cu pielea mea,  pe măsură ce adezivul se dezlipea.

Dușul

În al doilea rând, am folosit doar săpun și apă pentru a-mi curăța pielea și am făcut duș cu stoma, dezbrăcat, înainte de schimbarea flanșei.

Folosirea unui capac pentru stomă ajută la intrarea și la ieșirea din duș fără “incidente” și apoi uscați pielea doar cu șervețele uscate înainte de a aplica flanșa asigurând o suprafață aditivă a pielii.

Rezultat: Nu există probleme cu stoma

Spre marea mea încântare, acesta procedura a dus la vindecarea foarte bună a pielii mele și practic la niciun incident de desprindere al flanșei. Când se întâmplă ocazional, pot spune ca a fost greșeala mea.

Având flanșa de prea mult timp atunci când am fost foarte activ este, în mare parte, motivul. Am continuat să am grijă de pielea din jurul stomei mele în acest fel în ultimii doi ani și sunt mulțumit de ea.

Banuiesc ca toti avem tipuri de piele diferite, dar pentru mine această formulă simplă este perfectă si mă ține la distanță de “grijile stomei”.

Cum să evităm deshidratarea pielii

Una dintre cele mai mari probleme ale mele cu pielea, în general, de la stomă este cea a petelor uscate de pe piele și pe picioare. În general am pus acest lucru la hidratarea necorespunzătoare a pielii mele, indiferent de motiv. Deoarece nu avem apa, care în mod normal ar fi extrasă din alimentele din colonul nostru, există o deficiență naturală în hidratarea noastră, așa am fost informat.

Mi-a fost recomandat să beau aproximativ 2 – 3 litri de apă pe zi. Sunt capabil să obțin acest lucru bând des în timpul zilei. Am aflat că atunci când fac acest lucru și folosesc și o cremă hidratantă pe părțile afectate, pielea mea revine la normal. De asemenea, iau zilnic o capsulă de ulei de pește omega-3 de bună calitate.

O rețetă pentru pielea sănătoasă

M-am gândit că, din cauza vârstei mele, pielea oricum a avut momente grele, asa că am comandat o  cremă anti-îmbătrânire, am folosit Google pentru a investiga soluțiile.

S-a dovedit că, dacă te dai cu cremă de protecție solară peste factorul 30 atunci când ești afară, consumi alimente sănătoase și fără fumat sunt principalii factori în a avea o piele foarte sănătosă. Există suplimente de vitamine esențiale C și E, care sunt menite să funcționeze așa că va trebui să le încerc pe acelea sau pur și simplu să accept această față bătrână, asa cum este.

Paharul este cu siguranță pe jumătate plin.