Semne de scurgeri

Cum să identificați scurgerea și cum este diferită față de iritație și alte complicații.

Nu trebuie să ezitați niciodată să vă consultați asistenta de stomaterapie sau furnizorul de dispozitive medicale imediat ce întâmpinați probleme sau complicații ale pielii. Cu toate acestea, observarea imediată a scurgerilor vă poate ajuta să surprindeți o problemă potențială a pielii chiar înainte de apariția acesteia.

Începeți să vă uitați la conținutul stomei, fie pe piele, fie pe spatele flanșei adezive. Chiar dacă nu există niciun semn vizual de scurgeri, fiți conștienți de orice lucru neobișnuit, cum ar fi dacă flanșa adezivă pare „topită” (deoarece adezivul a reacționat cu conținutul).

Semne de iritație mecanică

Dacă pielea dvs. este roșie, dureroasă și umedă, poate chiar sângerează puțin, dar nu ai avut nicio scurgere, problema ar putea fi “mecanică”. Asta înseamnă că pielea dvs. este pur și simplu iritată de la îndepărtarea pungii prea des, prea puternic sau de la curățarea sau spălarea pielii prea dur.

Pentru a evita iritațiile mecanice, încercați să fiți cât mai blând posibil, atât când vă îndepărtați flanșa adezivă, cât și când curățați pielea. Încercați să îndepărtați flanșa încet, decât să o smulgeți sau să o rupeți. Folosirea celeilalte mâini pentru a ține pielea strânsă poate ajuta la reducerea presiunii pielii.