Viața sexuală a pacienților stomizați

Viața sexuală a pacienților stomizați

Încă puteți avea o viață sexuală satisfăcătoare după ce ați făcut operația pentru stomă. Aflați cum modificările din corpul dvs. vă pot afecta viața sexuală – și cum să depășiți nesiguranța în pat.

Intimitatea și actul sexual sunt o parte naturală a vieții dvs. Evident, operația v-a schimbat corpul, dar, în ciuda a ceea ce vedem în reclame și filme, un corp perfect nu este necesar pentru a avea o viață împlinită sau o viață sexuală împlinită.

Cu cât începeți să vă simțiți mai confortabil cu schimbările ce au avut loc în corpul dvs. cu atât mai bine – nu stoma dvs. este cea care determină limitările în privința intimității!

Nimic bun nu vine din anxietate

Este important să vă simți bine, nu numai fizic, ci și psihologic. Anxietatea și îndoielile afectează atât dorința, cât și sexualitatea – și vă împiedică să vă concentrați asupra partenerului. Stima de sine și încrederea nu numai că vă fac să vă simțiți mai bine, ci vă ajută partenerul să se simtă mai bine.

Este nevoie de timp pentru adaptare

Ceea ce este important, de asemenea, este acceptarea – atât a partenerului, cât și a dvs. Evitați să puneți presiune asupra dvs. și a altora. Încercați și acceptați că este în regulă dacă mai este nevoie de puțin timp înainte ca viața intimă să fie ceea ce a fost înainte.

Intimitatea este mai mult decât actul sexual

Amintiți-vă că intimitatea este mult mai mult decât actul sexual și poate fi plină de satisfacție și distracție. Faceți-vă timp să vă bucurați pur și simplu să vă atingeți, să vă țineți în brate și să vă sărutați – apoi o să vă simțiți pregătiți pentru actul sexual, devenind ceva natural în timp.