Care este sistemul stomic potrivit pentru colostoma dumneavoastră?

Care este sistemul stomic potrivit pentru colostoma dumneavoastră?

Preferați un sistem stomic unitar sau din 2 bucăți? Stoma dvs. s-a adaptat bine la flanșa plană sau pielea din jurul stomei are nevoie de puțină presiune cu ajutorul flanșei convexe? În funcție de tipul stomei, Coloplast vă oferă o gamă largă de sisteme stomice cu evacuare.

Corpurile sunt diferite. Cu ajutorul tehnologiei BodyFit®, facem viața mai ușoară pentru toți pacienții cu stomă prin asigurarea potrivirii corecte, indiferent de forma corpului dvs. și provocările cu care vă confruntați.

Toate soluțiile din gama Alterna New Generation au aceleași avantaje, care vă oferă o discreție optimă și libertate de mișcare.

Dacă doriți să încercați un sistem stomic gratuit, vă rugăm să faceți click aici. Pentru a vă asigura că sistemul stomic se potrivește nevoilor dvs., vă vom contacta în următoarele zile lucrătoare.

Profil obișnuit

Dacă zona din jurul stomei este la nivel sau aproape de nivelul abdomenului, sistemul Alterna New Generation 17500, cu flanșă plană poate fi cel mai potrivit. Are un adeziv elastic care se mulează pe corpul în timpul mișcărilor.

Profil retras

Dacă stoma dvs. se află într-o zonă care pătrunde în abdomen, creând un fel de gol, sistemul stomic Convex Light ar putea fi potrivit pentru dvs. Are linii flexibile integrate pentru îndoire confortabilă, fără niciun compromis în ceea ce privește adezivitatea.

Profil evidențiat

Dacă stoma dvs. se află pe o zonă umflată sau s-a format o hernie, sistemul Alterna New Generation 17500 poate fi cel mai potrivit. Are o flanșă plană, care se mulează pe hernie pentru o potrivire bună.

Aveți nevoie de o flanșă plană sau convexă?

Gama Alterna vă permite să alegeți între o flanșă plană, convex light sau o deep. Ce este mai bine pentru dvs depinde de zona din jurul stomei și de poziția acesteia.

În cazul în care zona din jurul stomei este adâncită sau neuniformă, o flanșă convexă poate să fie potrivită. Există doua tipuri de convex: light si deep.

Convex Light pentru zone ușor retractate unde o curbură ușoară a flanșei este necesară pentru a stabili un contact bun și a aborda provocările moderate ale pielii din jurul stomei.

Convex Deep pentru stome profund retractate, unde o curbura adâncă a flanșei este necesară pentru un contact bun și pentru a aborda provocările majore ale pielii din jurul stomei.

Un consultant Medical Express vă poate ajuta să identificați sistemul stomic potrivit pentru dvs.

Flanșa adezivă pentru protezarea colostomelor este alcatuită prin alternarea în spirală a unui strat alb din hidrocoloid cu un strat brun din polimer, asigurând o protecție sporită a tegumentului peristomal și absorbția umezelii.

Simțiți-vă liberi să purtați orice doriți

Vă faci griji că sistemul stomic va fi vizibil sub hainele dvs.? Husa sistemului stomic Alterna are o culoare bej deschis, care a fost aleasă pentru a fi cât mai aproape de nuanța pielii, pentru discreție.

Și pentru că este confecționat dintr-un material nețesut, rezistent la apă, husă este moale pe piele, nu se agață de haine și se usucă rapid după duș.

Cu evacuare sau fară?

În funcție de conținutul eliminat de stomă, aveți la dispoziție diferite opțiuni pentru pungi. Șansele sunt ca, atunci când ați ieșit din spital, ați folosit o pungă cu evacuare– una cu un capăt deschis care poate fi golită și resigilată folosind o clemă de plastic.

Poate că încă mai folosiți o pungă cu evacuare– fie pentru că știți cum se folosește și comandați, fie pentru că o umpleți de mai multe ori pe zi cu conținut moale.

Cu toate acestea, dacă conținutul stomei dvs. este tare și regulat – de aproximativ 1-2 ori pe zi – o pungă cu capătul închis poate fi, de asemenea, o opțiune bună pentru dumneavoastră. În loc să evacuați pungă după ce s-a umplut, o aruncați pur și simplu, și o înlocuiți cu una nouă.

Sistem stomic unitar sau din 2 piese? Ce să alegeți?

Există avantaje în utilizarea ambelor sisteme. Practic, se rezumă la ceea ce este convenabil pentru dvs.

Dacă utilizați sistemul stomic unitar Alerna, dintr-o bucată, flanșă (plană sau convexă) este fixată permanent de pungă, iar pentru a schimba punga, întregul sistem stomic trebuie îndepărtat și înlocuit. Sistemul stomic dintr-o bucată oferă cea mai discretă și flexibilă opțiune și poate fi mai ușor de aplicat dacă aveți dexteritate scăzută.

Sistemul stomic din 2 piese, punga și flanșă sunt vândute ca două articole separate. Deoarece piesele sunt separate, aveți opțiunea de a schimba punga mai des decât flanșă și puteți alege între diferite dimensiuni ale pungii în funcție de nevoia dvs. Acest lucru poate fi util atunci când ieșiți și poate preferati o pungă mai mică și mai discretă. Unele persoane prefera sistemul stomic din 2 piese,  pentru ca este mai ușor de observat în timp ce este aplicat pe piele – întrucât puteți atașa mai întâi flanșa în jurul stomei, apoi să aplicați punga.