De ce sunt importante exercițiile?

De ce sunt importante exercițiile?

Un stil de viață activ este unul dintre cele mai mari cadouri pe care vi le puteți oferi și iată vestea bună: Totul contează!

Exercițiile fizice pot crește plăcerea de a trăi, pot ajuta, de asemenea, să vă recuperați mai repede. Activitatea fizică vă oferă mai multă energie, vă face mai puternici și veți face față mai ușor bolilor.

Exercițiile fizice pot preveni complicațiile care altfel pot apărea de la a sta în șezut sau culcat prea mult timp.

Fiind într-o formă bună poate ajuta sistemul stomic să se potrivească mai bine

Un beneficiu al exercițiului – și pentru multe persoane principalul motiv al exercițiului fizic – este pierderea în greutate sau menținerea în greutate. În funcție de forma stomei dvs., un abdomen mai ferm și mai plat ar putea face mai ușor conectarea cu sistemul stomic, reducând la minimum riscurile de scurgeri.

Exercițiile fizice vă vor crește încrederea

În timp ce începeți să faceți exerciții, vă veți simți mai bine cu corpul dumneavoastră. Exercițiile vă vor face să vă simți mai bine în moduri care depășesc cu mult aspectul fizic.

Această apreciere este foarte bună pentru a vă construi încrederea în dvs. și ar putea să vă ofere energie și curaj să vă întorceți la modul în care ați trăit înainte de operație.

Cum exercițiile pot ajuta la stres?

Un stil de viață activ înseamnă o inimă mai puternică, îmbunătățeste circulația și funcția pulmonară, precum și piele va fi mai sănătoasă.

Este posibil să vă crească încrederea în sine și să vă ofere mai multă energie în general. Acest lucru poate echilibra orice stres pe care l-ați putea simți după operația dumneavoastră.

Dacă nu sunteți obișnuit să faceți exerciții fizice

Nu contează dacă nu ați făcut exerciții înainte de operație; puteți începe acum. Luați-o ușor, începeți încet și construiți treptat.

Lucruri de care trebuie să fiți conștient

Înainte de a face exerciții, asigurați-vă că vă goliți punga pentru o mai mare libertate de mișcare și un risc redus de scurgeri. Asigurați-vă că beți multe lichide înainte, în timpul și după exerciții fizice.

Până la vindecarea completă a stomei și a zonei abdominale, activitățile dificile vă pot pune în pericol de a face hernie. Prin urmare, ar trebui să evitați orice fel de ridicari grele pentru primele șase-opt săptămâni după operație.

Dacă luați măsurile de precauție potrivite, puteți face exerciții cu mai puține restricții. Dar trebuie să vă consultați întotdeauna cu medicul dumneavoastră sau cu asistenta de stomaterapie înainte de a începe exercițiile.

Acest site online prezintă ghiduri generale. Urmați întotdeauna instrucțiunile furnizorului dumneavoastră de asistență medicală.