Sportul și stoma dumneavoastră

Sportul și stoma dumneavoastră

Sfaturi pentru a face orice, de la yoga la sporturi de echipă – și cum să vă comportați în vestiare.

Mersul pe jos

Mersul este o modalitate ușoară, blândă de a vă întoarce la o rutină. Este, de asemenea, o activitate pe care o puteți începe curând după operație. Fie că mergeti în interior (de exemplu, în sus și în jos pe scări), sau afară la aer curat, este o activitate pe care o puteți crește treptat atât în viteză, cât și în distanță.

Vă puteți provoca prelungindu-vă traseul, mergând pe un deal sau facând un ocol printr-un parc. Când vă provocati să mergi mai departe, forța și rezistența dvs. se vor îmbunătăți.

Alergarea

Dacă medicul dumneavoastră sau asistenta de stomaterapie vă dă acrodul, alergatul este o modalitate foarte bună de a vă menține în formă. Dacă nu sunteți obișnuit să alergați, va trebui să începeți încet, alternând între alergare și mers.

Yoga și Tai Chi

Yoga și Tai Chi pot fi un alt mod minunat de a face exerciții. Reduce stresul, fortifică mușchii și îmbunătățește echilibrul și flexibilitatea. Yoga și Tai Chi pot fi făcute oriunde, ceea ce le face o alegere perfectă să le încercati.

Ambele sunt foarte bune dacă nu ați făcut prea mult exerciții fizice, deoarece pot fi personalizate la orice nivel.

Înotul

Nu este nevoie să evitați piscina, deoarece vă temeți că “ceilalți vor ști” despre stoma dvs., înotul și aerobicul în apă sunt modalități excelente de a vă menține în formă!

Cu greutatea susținută de apă, înotul oferă mușchilor un antrenament cu un risc minim de rănire. Înotul vă poate ajuta, de asemenea, să dezvolți mai multă flexibilitate și este o opțiune bună dacă aveți artrită.

Ciclism

Înainte de mersul cu bicicleta, ar trebui să vă consultați cu medicul dumneavoastră sau cu asistenta de stomaterapie, deoarece vor dori să se asigure că zona dvs. abdominală este vindecată complet. Ciclismul este o opțiune excelentă, deoarece este un exercițiu cu impact redus, care nu pune prea multă încordare pe abdomen.

Dacă ați avut o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea rectului, va trebui să așteptați mai mult, pentru a permite vindecarea acestei zone. Dacă vă așezați prea curând pe un scaun de bicicleta poate fi incomod și poate provoca răni.

Dacă nu sunteți pe deplin pregătiți să faceți exerciții fizice cu alții, achiziționați o bicicletă interioară pe care să o utilizați acasă, deoarece aceasta poate fi o opțiune excelentă și convenabilă. Înainte de a vă da seama, veți avea curajul să vă încercați antrenamentul în afara casei.

Golf

Golful poate fi o modalitate excelentă de a combina exercițiile fizice cu respirarea de aer curat și petreceți timpului cu prietenii.

Ar trebui să fiți conștienți că, din cauza rotirii ce implica balansarea corpului, atunci cand jucați golf veți avea nevoie de siguranță suplimentară pentru sistemul stomic.

Antrenament de forță

O combinație de antrenament de forță și antrenament cardio este o modalitate eficientă de a fi in formă. Antrenamentul de forță vă crește rezistența în alte sporturi și reduce riscul de rănire articulară, vă modelează corpul și crește rata la care ardeti calorii.

Pe măsură ce îmbătrânim, pierdem treptat masa musculară. Antrenamentul de forță cu greutăți sau benzi de rezistență vă va ajuta să mențineți sau chiar să vă construiți mușchi, crescând rezistența dvs. și reducând riscul de vătămări articulare, modelând corpul și vă vor ajuta să rămâneți slabi și sănătoși.

Sporturi de echipa

Participarea la un sport de echipă vă poate oferi un stimulent în plus pentru a dezvolta o rutină de exerciții. Veți depăși mai ușor preocupările de conștientizare de sine și să găsiți o potrivire bună pentru sporturile de echipă, mai degrabă decât sporturile individuale.

Cu toate acestea, sporturile competitive pot fi obositoare, așa că este posibil să nu fie cea mai bună alegere cu care să începeți dacă nu ați făcut exerciții prea multe înainte. În orice caz, asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră sau cu asistenta de stomaterapie, înainte de a începe exercițiile.

Vestiarele

Să vă aflați într-un vestiar cu alte persoane poate fi un obstacol de depășit. La fel ca în alte situații, doar dacă vă gânditi la reacțiile prosibile poate fi de mare ajutor. Ați prefera să vă ascundeți punga? Nu există o alegere corectă sau greșită, așa că faceți doar ceea ce vă simțiți confortabil.

Cu toate acestea, și mai ales dacă faceți exerciții cu cineva pe care îl cunoașteți, luați în considerare dacă ar putea fi mai ușor pe termen lung să fiți deschiși și direcți de la început, mai degrabă decât să vă gândiți la asta de fiecare dată când faceți exerciții împreună.

Un plan bun ar fi să vă gândiți la explicație înainte. Poate este mai simplu să luați inițiativa și să spuneți că este prima oară după ceva timp – sau că trebuie să o luați mai încet astăzi – întrucât ați avut o intervenție chirurgicală abdominală cu puțin timp în urmă. Aceasta este probabil toată explicația de care aveți nevoie.

Acest site include ghiduri generale. Urmați întotdeauna instrucțiunile furnizorului dumneavoastră de dispozitive medicale.