De ce trebuie să port un sistem stomic

De ce trebuie să port un sistem stomic?

Un sistem stomic este necesar pentru a colecta în siguranță și în mod comod conținutul care iese din stomă.

Indiferent de tipul de stomă pe care îl aveți, materiile stomiale trebuie colectate într-un mod sigur. Acolo intervine sistemul stomic. Acesta este conceput pentru a se lipi de pielea abdomenului din jurul stomei și să colecteze materiile solide sau lichide.

Designul sistemului stomic diferă în funcție de tipul de stomă: colostomă, ileostomă sau urostomă. Asistenta medicală vă va arăta care dintre produse este potrivit pentru dvs., dar majoritatea pungilor pentru stome sunt sigure și discrete. Nimeni nu ar trebui să știe că purtați una, decât dacă decideți să le spuneți

Sistem stomic pentru urostomie

După o operație de urostomie, urina va ieși printr-o stomă în loc de uretră. Spre deosebire de vezică, stoma nu are mușchi care să controleze eliberarea de urină. De aceea este necesar să purtați un aparat, cum ar fi un sistem stomic.

Sistem stomic pentru ileostomie sau colostomie

După o operație de ileostomie sau colostomie, materiile fecale vor ieși prin stomă în loc de anus. Spre deosebire de anus, stoma nu are mușchi care să controleze eliberarea de fecale sau gaze. De aceea este necesar să purtați un dispozitiv medical, cum ar fi un sistem stomic.