Doriți să încercați o nouă dietă?

Doriți să încercați o nouă dietă?

Este complicat să începeți o dietă. Poate fi și mai complicat atunci când aveți o stomă și trebuie să fiți atent la ceea ce mâncați în primul rând. Acest articol vă poate ajuta dacă sunteți în căutarea de a pierde sau a câștiga în greutate sau dacă sunteți dornici să încercați alimente noi.

Încercați să slăbiți?

Dacă încercați să slăbiți, este important să nu vă concentrați prea mult pe a face sacrificii dure. Nu trebuie să suferiți atunci când sunteți la dietă. Pașii mici și realizabili sunt adesea calea de urmat atunci când încercați să obțineți o pierdere în greutate pe termen lung.

Puteți începe prin reducerea dimensiunii porțiilor dvs. cu 1/3. O modalitate ușoară de a face acest lucru este să folosiți o farfurie mai mică, deoarece acest lucru va face ca porția să pară mai mare. De asemenea, este o idee bună să introduceți mai multe fructe și legume în alimentația dvs. pentru a o face mai sănătoasă și mai echilibrată.

Este posibil să fi auzit că aceste alimente vă vor cauza probleme cu stoma dvs., dar atâta timp cât le veți consuma cu moderație, acestea vor fi rareori o problemă. Dacă aceasta este o preocupare majoră pentru dvs., încercați fructe și legume cu conținut scăzut de fibre, cum ar fi morcovii și dovlecelul

Sfaturi pentru creșterea în greutate

Uneori poate fi dificil să mănânci dacă trebuie. Dacă aveți nevoie pentru a câștiga în greutate și nu aveți prea mult apetit, există câteva trucuri pe care le puteți folosi.

Încercați să mâncați ceva între mese cel puțin la fiecare 2 ore. Nu trebuie să fie o masă mare, câțiva biscuiți, un iaurt sau niște biscuiți cu brânză sunt de ajuns. Dacă acest lucru vă este dificil, gândiți-vă la el ca la un medicament, ceva pe care îl luați pentru a vă simți mai bine, nu neapărat pentru a vă face placere. În timp corpul dvs. se va adapta și pofta de mâncare va reveni.

Căutați să adăugați ceva nou în dieta dvs.?

Faptul că aveți o stomă nu trebuie să vă împiedice să încercați alimente noi – sau alimente de care v-ați bucurat în trecut. Cu toate acestea, este bine să fiți prudenți până când veți ști cum reacționează corpul dvs. (și stoma).

Încercați să urmați aceste reguli principale pentru a face tranziția fără prea multe situații neplăcute:

  • Scrieți o listă cu 5 alimente pe care doriți să le încercați în ordinea preferințelor.
  • Asigurați-vă că nu aveți nimic planificat a doua zi după ce încercați alimente noi.
  • Începeți cu o porție mică și vedeți cum vă simțiți.
  • Păstrați un jurnal al conținutului după ce încercați alimente noi.
  • Dacă nu există probleme, puteți continua să vă bucurați de mâncare fără să vă faceți griji.
  • Dacă aveți probleme, asigurați-vă că reîncercați mâncarea de câteva ori înainte de a decide să le consumați zilnic.

Aveți nevoie de inspirație? Faceți un plan!

Redactarea unui plan de dietă pentru o săptămână poate fi util atunci când încercați să mențineți o dietă echilibrată – și este o modalitate excelentă de a introduce alimente noi într-un ritm sensibil.