Pregătirea bagajului și planificarea

Pregătirea bagajului și planificarea

O listă scurtă cu ceea ce trebuie să luați la dvs. și să planificați înainte de a merge în vacanță sau alte călătorii, inclusiv multe ore de călătorie cu mașina, trenul sau avionul.

Stoma dvs. nu ar trebui să vă împiedice să călătoriți. Cu toate acestea, aveți nevoie de puțină pregătire suplimentară, mai ales la început.

Este recomandat să aveți o geantă mică de călătorie

Indiferent dacă călătoriți cu mașina, cu feribotul, cu trenul sau cu avionul, este important să aveți o geantă cu pungi în plus și orice alte materiale de care aveți nevoie.

Sfaturi pentru centura de siguranță

Dacă călătoriți cu mașina s-ar putea să vă fie de ajutor să aveți la îndemană o pernă mică. Puneți-o în poală între centura de siguranță și sistemul stomic. În acest fel, puteți evita ca centura de siguranță să se frece de pungă.

Aveți nevoie de asigurare suplimentară?

Înainte de a călători în străinătate, trebuie să verificați dacă condițiile de asigurare acoperă și situația dvs. de sănătate. Poate trebuie să căutați o asigurare cu acoperire suplimentară – dacă este nevoie, obligatoriu declarați stoma.

Obținerea de provizii și ajutor la destinație

De asemenea, merită să aflați în avans unde și cum puteți primi asistență medicală la destinația dvs. de călătorie.

Dacă mergeți într-o călătorie mai lungă, ar trebui să verificați dacă este posibil să obțineți local sistemele stomice de care aveți nevoie. Furnizorul dvs. poate să vă aranjeze livrarea în străinătate a produselor, dacă solicitați în avans.