Schimbarea și golirea pungii de ileostomie

Schimbarea și golirea pungii de ileostomie

Aflați cum și când să schimbați o pungă de ileostomie cu evacuare.

Primele dăți când vă veți schimba punga de urostomie, vi se va părea provocator. Asigurați-vă ca primele două dăți să vă goliți sau să vă schimbați punga, undeva unde vă simțiți confortabil.

Luați-vă timp – poate dura câteva minute primele schimbări înainte de a face corect. În cele din urmă, golirea și schimbarea pungii dvs. va deveni rutină.

Stabilirea unei rutine

Va fi foarte util dacă puteți încerca să stabiliți o rutină pentru schimbarea sistemului stomic. Schimbarea pungii într-un moment în care stoma dvs. este relativ inactivă, cum ar fi primul lucru dimineața, poate fi un plan bun pentru a stabili o rutină.

Cât de des trebuie schimbat sistemul stomic?

Frecvența schimbărilor sistemului stomic depinde de multe lucruri, cu toate acestea, veți dori să vă schimbați sistemul stomic dacă simțiți mâncărimi sau arsuri ale pielii in jurul stomei.

O ileostomie ocolește intestinul gros (unde apa este absorbită din conținut pentru a-l transforma în formă solidă), producția va fi lichidă. Aceasta înseamnă că sistemul stomic va trebui să fie golit de obicei de 4-6 ori pe zi (inclusiv o dată noaptea). Ar trebui să vă goliți sistemul stomic atunci când este jumătate sau trei sferturi plin sau mai des dacă doriți. În cazul în care sistemul stomic este prea plin, poate deveni greu, provocând flanșa să se îndepărteze de piele și golirea poate fi mai dificilă.