Schimbarea sistemului stomic de ileostomie (pungă cu evacuare)

Schimbarea sistemului stomic de ileostomie (pungă cu evacuare)

Cât de des trebuie să schimb sistemul stomic? Este dificil?

Este recomandat să încercați să stabiliți o rutină pentru a vă schimba sistemul stomic – o regulă bună este să vă schimbați punga într-un moment în care stoma dvs. este relativ inactivă – de exemplu dimineața înainte de masă. Cât de des veți schimba sistemul stomic depinde de multe lucruri, cu toate acestea, trebuie să vă schimbați întotdeauna sistemul stomic dacă simțiți mâncărime sau arsură de la pielea din jurul stomei.

Deoarece o ileostomie ocolește intestinul gros (unde apa este scursă din materiile fecale pentru a fi transformate în materii solide), conținutul eliminat va fi lichid. Asta înseamnă că punga trebuie să fie golită de obicei de 4-6 ori pe zi (inclusiv o dată pe noapte).

Este dificilă schimbarea sau golirea sistemului stomic de urostomie?

Primele încercări, aproape sigur că va fi ceva provocator. Asigurați-vă ca la primele încercări când doriți să goliți sau să schimbați punga, să o faceți într-un loc unde să vă simțiți în siguranță și confortabil.

Stați cât timp aveți nevoie- este complet în regulă, dacă la început nu faceți bine de fiecare dată. Deși s-ar putea să vă ia ceva timp până vă obișnuiți, în curând va deveni o rutină pentru dvs.