Când va începe stoma să funcționeze?

Când va începe stoma să funcționeze?

Stoma dvs. va începe să funcționeze imediat sau în câteva zile, în funcție de ce tip de stomă aveți: urostomă, ileostomă sau colostomă.

Urostoma

Stoma dvs. va începe să funcționeze imediat după operația de urostomie. Tuburile care vor fi plasate în urostomă vor fi lăsate până când totul funcționează normal, de obicei șapte-zece zile.

Urina dvs. ar putea fi destul de roșie la început, dar nu vă alarmați – va reveni în curând la culoarea obișnuită. Probabil, va exista mucus în urină din stoma dvs.; aceasta face parte pur și simplu din ”mucoasa” intestinului și nu aveți de ce să vă faceți griji.

Ileostoma sau colostoma

Stoma dvs. trebuie să înceapă să funcționeze în câteva zile de la operație. La început, ieșirea poate fi destul de apoasă și ar putea exista mirosuri puternice și gaze zgomotoase din stomac, deoarece intestinul dvs. a fost inactiv de ceva vreme. Acest lucru se va rezolva pe măsură ce vă reluați obiceiurile și începeți să măncați o dietă mai echilibrată.

La început, s-ar putea să simți nevoia să mergeți la toaletă așa cum ați făcut anterior – dar nevoia va dispărea în timp. Dacă anusul dvs. este încă prezent, poate exista o scurgere de mucus din acesta.