Ken: Călătoria cu avionul având o stomă

Ken: Călătoria cu avionul având o stomă

Citiți sfaturile lui Ken pentru călătoria cu avionul.

Am învățat câteva modalități de a depăși posibilele dificultăți în a călătorii cu o stomă. Presupun că inițial perspectiva de a fi controlat la securitate ar fi fost cel mai înfricoșător lucru. Prima dată când s-a întâmplat a fost pe un aeroport mic din Grecia.

Un gardian de securitate m-a percheziţionat pentru că am declanșat alarma din anumite motive. A sărit înapoi câțiva metri când mi-a atins zona cu stomă.

Card de călătorie

Am un card de călătorie în mai multe limbi, care explică despre stomă și starea medicală pe care o am. Trebuie doar să verifice dacă sistemul stomic este la locul lui și este autentic.

Am fost dus într-o cameră privată unde le-am putut arăta că nu purtam nimic mai sinistru decât o pungă moale de culoarea pielii.

O pungă nouă pentru călătorie

Avem obiceiul să călătorim la aeroport cu o zi înainte de zbor și să ne oprim la un hotel cu parcare. Acolo îmi schimb mereu sistemul stomic, astfel încât să fie unul nou pentru călătorie.

În primul rând: o excursie la toaletă

După decolare punga de obicei se umflă puțin, presupun din cauza variației de presiune din cabină. Imediat ce semnele de centură de siguranță se sting, merg la toaletă și deschid orificiul de scurgere al sistemului stomic. Acest lucru egalizează presiunea și ușurează orice probleme care ar putea apărea.

Toaletele sunt, de asemenea, destul de curate în acest moment, cu atât mai plăcut să faci orice ai putea avea nevoie.

Materialele medicale nu sunt considerate bagaj de mână

Majoritatea companiilor aeriene vă vor permite să transportați o geantă separată cu materiale medicale, aceasta nu este inclusă în costul kilogramelor de bagaj de cabină. Puteți verifica acest lucru în documentul cu termenii și condițiile companiilor aeriene.

Luați totul cu dvs.

V-aș recomanda să purtați cu dvs. toate materialele de care aveți nevoie pentru toată durata vacanței.

Dacă bagajul de cală este pierdut sau trimis în altă parte, atunci poate fi foarte stresant să încercati să primiți livrări la destinație.

Asigurarea înseamnă liniște sufletească

Cred că este important să dezvăluiți companiei de asigurari de călătorie starea dvs. de sanatate. De obicei înseamnă să plătiți ceva mai mult, dar aduce liniște sufletească cand sunteți în străinătate.

În aceste zile mi se pare că ultimul lucru la care mă gândesc, când plec în călătorii, este stoma mea. Asta nu înseamnă că nu a fost o preocupare mare inițial, dar îngrijorarea s-a redus, pe măsură ce am devenit mai organizat și practic.