Vă faceți griji în loc să vă simțiți bine?

Vă faceți griji în loc să vă simțiți bine?

Sfaturi despre sex după operația de stomă

Cum vă va afecta operația viața sexuală?

Intimitatea în urma operației de stomă depinde foarte mult de natura operației pe care ați avut-o. De exemplu, impotența temporară sau permanentă și / sau disconfortul ar putea fi rezultatul dacă ați eliminat rectul sau vezica urinară, deși majoritatea bărbaților nu au probleme de a ajunge la orgasm.

Dacă sunteți impotenți, trebuie să luați legatura cu asistenta de stomaterapie – există mai multe opțiuni care vă pot ajuta cu această problemă. Este important să încercați să discutați deschis cu partenerul despre schimbări, chiar dacă sunteți conștienți.

Încercați să nu evitați să vorbiți cu asistenta dumneavoastră de stomatrapie, care este cel mai probabil obișnuită să discute despre astfel de probleme și ar trebui să vă poată ajuta în multe feluri, atât cu sfaturi, cât și cu accesorii.

Există ceva ce ar trebui să evit?

Ca regulă generală, ar trebui să discutați cu doctorul sau asistenta despre orice tip de activitate sexuală pe care ar trebui să o evitați.

În funcție de motivul intervenției chirurgicale, poate fi necesar să evitați contactul anal. Dacă sunteți femeie și ați efectuat o intervenție chirurgicală de reconstrucție vaginală, veți avea nevoie de acordul medicului pentru a relua ativitatea sexuală.

Cum pot evita durerea în timpul actului sexual?

În timp ce puteti să experimentați diverse poziții sexuale care îndepărtează atenția de la stoma dvs., ajutați-vă de o pernă și folosiți lubrifianți sexuali, cel mai important sfat este să discutați deschis cu partenerul despre aceste schimbări și să încercați să nu vă gândiți la operație.

Amintiți-vă, de asemenea, că există și alte modalități de a face sex decât actul sexual.

Ce să fac cu sistemul stomic?

În primul rând, păstrarea sistemului stomic curat și gol este o idee bună. Poate doriți să puneți o pungă nouă în prealabil, există mai multe opțiuni bune dacă doriți să folosiți una mai mică.

Unele persoane folosesc un dispozitiv minicap pentru stomă. Alte persoane pot trece la o pungă mai mică sau la o pungă închisă. Toate aceste alegeri sunt mai mici, mai puțin voluminoase și mai discrete.

Ce pot purta pentru a mă simți mai încrezător?

Bărbații ar putea purta un maieu care sa acopere husa sau o îmbrăcăminte cu talia înaltă pentru a ajuta la securizarea sistemului stomic.

Dacă sunteți femeie, îmbrăcămintea intimă, cum ar fi cămașa de noapte sau un pulover, vă poate ajuta să vă simțiți atractivă în timp ce vă acoperiți sistemul stomic complet. De asemenea, lenjeria fără șiret ar putea fi, de asemenea, o opțiune pentru a oferi mai mult sprijin stomei, pe măsură ce corpul dvs. se mișcă.

O altă opțiune a produsului este o husă pentru sistemul stomic, care poate veni într-o serie de culori diferite. Acest lucru vă poate permite să vă simțiți mai discret.

Ce puteți face pentru a preveni mirosul?

Un deodorant lubrifiant vă poate ajuta să evitați mirosul în timpul actului sexual.