Clive: Primul an trăind cu o stomă

Clive împărtășește experiența sa de a lua masa în oraș și de a-și relua hobby-urile în primul an după operație.

Situația fiecărei persoane este unică, astfel încât experiența dvs. nu poate fi aceeași. Discutați cu furnizorul dumneavoastră de asistență medicală dacă acest produs este potrivit pentru dvs.

Prima mea plimbare

Dupa aproximativ o săptămană am facut prima mea plimbare, apoi după câteva săptămani am mers pe malul mării cu cateva opriri pe drum. Lucrurile au devenit mult mai ușoare pe măsură ce timpul a trecut și acum golirea, schimbarea și tratarea stomei mele a devenit ceva natural. Jumătate din timp nici măcar nu știu că este acolo!

Nu este nevoie de o rutină matinală prelungită

Rutina mea obișnuită de dimineața este să mă bărbieresc (pe față, nu pe picioare!), să fac duș, apoi să îmi pun un nou sistem stomic și acesta va funcționa până a doua zi de dimineață. Îmi pregătesc sistemul stomic și accesoriile cu o seară înainte, așa că durează doar cinci minute.

O schimbare de energie

Înainte de operația mea, eram foarte bolnav de boala Crohn și eram în casă. Pur și simplu nu puteam ieși din casă de teamă să nu am un “accident” și nu aveam energie. Mă grăbeam constant la baie. Acum pot să ies și să fac multe din lucrurile pe care le făceam înainte.

Știind ce să mancați

Prima mea excursie a fost în decembrie, când familia mea m-a dus la Winter Wonderland din Londra, Marea Britanie. Am crezut că nu voi mai ieși niciodată, dar am avut un Crăciun minunat în acel an și am putut mânca toate lucrurile cu care eram obișnuit, fără probleme. Trebuie să știi ce puteți și ce nu puteți mânca.

Reluarea hobby-urilor vechi

Mi-am stabilit câteva proiecte în acest an. Primul a fost să-mi refac bicicleta de munte, pe care am dezasamblat-o și am revopsit-o. Acum arată ca o bicicletă nouă!

În anii 1980, am fost DJ și aș dori să mă reapuc de asta, așa că am adunat niște echipament și mi-am construit propriile lumini. Este minunat să mă reapuc de lucrurile care îmi fac plăcere!