Întoarcerea la rutină

Întoarcerea la rutină

Cum să abordăm întoarcerea la serviciu sau la școală după intervenția chirurgicală.

S-ar putea să fie copleșitoare întoarcerea la rutina zilnică, hobby-uri sau activitățile pe care obișnuiați să le aveți. S-ar putea să vă simțiți foarte obosit la început, de aceea este recomandat să începeți într-un mod mai lent.

Înapoi la serviciu

Vă puteți întoarce la serviciu dacă aveți o condiție bună sau dacă nu depindeți foarte mult de operația pe care tocmai ați avut-o și dacă aveți acordul medicului. Dacă vă gândiți să vă întoarceți la locul de muncă este foarte important să discutați opțiunile cu angajatorul dvs. cât mai curând. Vă poate oferi posibilitatea să lucrați la un program mai scurt o perioadă de timp până când vă recuperați complet.

Întoarcerea la studii

Aceleași sfaturi sunt valabile dacă vă întoarceți la școală. Vorbiți cât mai curând cu consilierul dvs. pentru a începe studiile într-un ritm puțin mai lent până în momentul în care vă refaceți complet după intervenția chirurgicală.

Faceți repetiții

Cu câteva săptămâni înainte de întoarcerea dvs. la locul de muncă sau la școală este recomandat să vă faceți o rutină de a vă îmbrăca și a vă plănui ziua ca și cum ați pleca la serviciu sau la școală. Luați în considerare mesele și de câte ori trebuie să vă schimbați sau să vă goliți punga.

Cui ar trebui să spun?

Când vă întoarceți la locul de muncă sau la școală este în totalitate decizia dvs. dacă vreți să împărtășiți sau nu persoanelor cu care interacționați. Este recomandat ca cel puțin o persoană să știe. În cazul în care aveți o urgență va fi mult mai ușor dacă o persoană va ști despre operația dumneavoastră.

Cum explicați procedura?

Este natural să vă faceți griji despre cum să explicați celorlalți despre stomă.

Trebuie să o faceți cum vă simțiți dvs. mai confortabil. Uneori este bine să vă pregătiți o scurtă explicație pe care să o aveți în minte mereu.

De exemplu, puteți să explicați prin faptul că ați depășit o boală gravă și de aceea ați avut o operație complicată în urma căreia trebuie să purtați acel dispozitiv de protezare a stomei. Evitați să fiți prea tehnic și fiți deschis la întrebări, fără a da prea multe detalii. Nu este necesar să explicați foarte detaliat despre operația dvs. celor care vă întreabă.