De ce sunt importante exercițiile abdominale?

De ce sunt importante exercițiile abdominale?

Când treceți printr-o intervenție chirurgicală, mușchii abdominali devin sensibili. Practicarea exercițiilor fizice pentru a vă intării musculatura, vă va ajuta să vă recuperați mai repede – și să reduceți riscul de a avea dureri de spate și de a dezvolta o hernie.

Care este funcția musculaturii dvs.?

Mușchii abdominali, care formează “centrul” corpului dvs., sunt extrem de importanți pentru mișcarea de zi cu zi. S-ar putea să nu vă gândiți la asta, dar vă folosiți mușchii abdominali atunci când vă deplasați și vă răsuciți, ridicați lucruri, tusiți, râdeți și strănutați. Ei acționează ca un corset în jurul organelor interne și al coloanei vertebrale, ajutându-vă să mențineți postura și să stați în picioare.

De aceea suferiți de dureri de spate și alte simptome de postură incorectă, când mușchii abdominali sunt slăbiți. Acesta este și motivul pentru care persoanele cu stomă ar trebui să depună mai mult efort pentru a face mușchii din nou puternici.

După operație, mușchii abdominali sunt slăbiți din cauza inciziei care duce la crearea stomei. Dacă nu lucrați din greu pentru a reface acei mușchi, durerea va încetini – și este mai probabil să experimentați alte complicații, cum ar fi hernia și problema legată de potrivirea strânsă între corp și sistemul stomic.

Uitați de abdomene și statul în picioare

De obicei, atunci când vă gândiți la exerciții abdominale, s-ar putea să vă gândiți la abdomene, ridicari și alte exerciții menite să vă solicite mușchii la limită. Dar când vine vorba de reconstruirea mușchilor abdominali după operația de stomă, o abordare “lentă și constantă” este cheia absolută.

Așa că, să nu vă fie teamă că nu veți putea efectua exerciții menite să vă consolideze abdomenul. Exercițiile prezentate în programul de mai jos sunt concepute cu scopul exclusiv de a vă reface mușchii slăbiți din abdomen. Gândiți-vă la ele ca parte din vindecare, ceva ce faceți în ritm propriu.

Nu ezitați – începeți astăzi

Chiar dacă pot trece până la 3 luni până când mușchii afectați se vor recupera complet, puteți începe să faceți exerciții ușoare atunci când incepeți să vă vindecați. Și nu vă descurajați de neplăceri minore – totul face parte din proces. Dacă țineți un jurnal de exerciții, veți descoperi că vă îndreptați în direcția bună!

Atenție! Consultați-vă întotdeauna cu asistenta de stomaterapie sau cu chirurgul dvs. înainte de a începe exercițiile.