Ce să purtați pentru diferite activități sportive

Ce să purtați pentru diferite activități sportive

Aflați ce haine și produse de stomă oferă cel mai bun suport pentru anumite tipuri de activități sportive.

Mersul pe jos

Plimbarea nu necesită pregătire specială. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți plimbări mai lungi sau drumeții, asigurați-vă că purtați o pereche bună de pantofi pentru mers sau pentru drumeții.

Alergarea

În majoritatea cazurilor, este suficient să vă uitati din când în când la flanșă, dar dacă doriți să vă simțiți și mai în siguranță, utilizarea unei centuri pentru stomă vă va ajuta să vă mențineți punga în loc.

Înotul

Puteți utiliza fie un sistem stomic de dimensiuni standard și să îl goliți înainte de înot – sau dacă doriți să fiți mai discreți, puteți utiliza un sistem stomic mai mic (Minicap), conceput să fie mai puțin voluminos.

Îmbrăcămintea de baie specială poate oferi mai multă discreție. Pentru femei este recomandat să poarte costume de baie în culori închise sau cu modele aglomerate, în timp ce pantalonii scurti de înot în stil boxer pot fi o alegere bună pentru bărbați.

Dacă vă temeți că sistemul stomic nu este suficient de rezistent pentru a fi sub apă, urmați următoarele sugestii:

– Apa poate provoca ridicarea marginilor flanșei, deci asigurați-vă că marginile flanșei sunt complet sigure. O bandă elastică poate fi utilă pentru a evita ridicarea marginilor flanșei dvs.

– Dacă utilizați o cadă cu hidromasaj, asigurați-vă să verificați sigiliul pungii. Căldura vă poate afecta timpul de uzură, deci trebuie să vă schimbati flanșa mai devreme.

– Dacă purtați o pungă cu filtru, nu uitați să o acoperiți cu un autocolant pentru filtru.

Golf

Rotirea ce implică lovirea crosei de golf poate pune presiune pe sistemul stomic. Ar fi bine să utilizați benzile elastic din hidrocoloid pentru a ajuta flanșa să vă urmeze mai bine mișcarile. Dacă folosiți o bandă elastică și un sistem stomic din 2 bucăți, o centură pentru stomă ar putea fi o opțiune pentru dvs., pentru a vă menține sistemul stomic pe poziție.

Pregatiți-vă și aduceți o bandă elastică din hidrocolid și un sistem stomic în plus cu dvs. când sunteți pe terenul de golf, doar în cazul în care trebuie să vă schimbați sistemul stomic.

Antrenament de forță

Ridicarile grele vă pot afecta si pot cauza hernie. Când ridicați și / sau folosiți mușchii abdominali, este recomandat să folosiți o îmbrăcăminte specială pentru a oferi siguranță sistemul stomic.

Sporturi de echipă

Pentru a preveni orice problemă cu sistemul stomic, puteți purta o centură pentru stomă pentru a păstra sistemul stomic în siguranță la locul lui.

În sporturile de contact, cum ar fi fotbalul, există produse de protecție pentru stomă care vă pot ajuta la prevenirea rănirii stomei. Întrebați furnizorul de sisteme stomice despre aceste produse.

Acest site include ghiduri generale. Urmați întotdeauna instrucțiunile furnizorului dumneavoastră de asistență medicală.